Autoramen tinten

Autoramen tinten is het beplakken van autoruiten met folie. De folie voor het plakken van autoruiten is er in vele tinten. Het kan soms gaan om een subtiel verschil in kleur. Toch kan deze specifieke tint beter passen bij een bepaalde kleur of type auto. Zo zijn er bijvoorbeeld groen tinten of juist grijs tinten. Daarnaast is de ene tint donkerder dan de andere tint. Bij een donkere tint is de lichtdoorlaatbaarheid minder.

Bij het autoramen tinten mogen de ruiten vanaf de B-stijl in iedere tint getint worden. Dus de ruiten mogen zelfs geblindeerd worden. De ruiten van de voorportieren moeten 50% licht door laten. Dit geld tevens voor de voorruit.

Met de ruiten achter de B-stijl worden alle autoruiten bedoeld achter het voorportier.

Heeft u al het verschil mogen ervaren van getinte ruiten en niet getinte ruiten? Op een zonnige dag kunnen de zonnestralen behoorlijk agressief door het neutrale glas branden. Het kan dan behoorlijk heet worden achter het glas. Neutraal autoglas beschermt totaal niet tegen de schadelijke stralen van de zon.

Doordat in de folie die gebruikt wordt voor het autoramen tinten speciale metaaldeeltjes zitten, wordt de warmte weer terug gekaatst. Zo blijft het tijdens warme zonnige dagen ook nog eens heerlijk koel in uw auto en u wordt beschermd tegen de schadelijke zonnestralen.

Een huisdier in de auto. Dieren zoals honden reizen vaak mee in de auto. In een auto kan het snel warm worden. Huisdieren kunnen niet of maar weinig zweten en daardoor makkelijk oververhit raken. Na het autoramen tinten wordt het klimaat in de auto voor het dier een stuk prettiger.

DE LOOK

De getinte ruiten geven een extra dimensie aan het model van de auto. Het model van de auto oogt gestroomlijnder na het autoramen tinten omdat er niet meer naar binnen gekeken kan worden. Spullen in de auto zijn niet meer zichtbaar.

Het tinten en blinderen van autoruiten is een vak. Voor een aantrekkelijk resultaat is het belangrijk dit door vakmensen te laten uitvoeren om teleurstelling te voorkomen. Ook is het belangrijk dat het juiste materiaal gebruikt wordt. De folies moeten van hoge kwaliteit zijn.

Tint your car – autoramen tinten in Apeldoorn is door jarenlange ervaring gespecialiseerd in het tinten van autoruiten. Er wordt bij Tint your car alleen gewerkt met hoogwaardige folies en in een stofvrije werkplaats.