Schoorsteenvegen

Schoorsteenvegen

Schoorsteenvegen

Een schoorsteenveger maakt schoorstenen schoon. Het schoorsteenvegen is noodzakelijk om schoorsteen branden te voorkomen.

Vaak heeft de schoorsteenveger ook kennis en ervaring met het controleren van cv-installaties, haarden en kachels.

Het is aan te raden het schoorsteenvegen ieder jaar te laten doen. En het schoorsteenvegen door een vakman te laten doen.

Een kachel, openhaard en een rookkanaal hebben onderhoud nodig om goed en veilig te kunnen functioneren. Daarom moet er regelmatig geveegd worden.

Juist in de winter zal de haard of kachel vaak branden, het is dan dus van belang dat uw haard of kachel goed gereinigd is. Of u een openhaard of een kachel heeft maakt daarbij niet uit. Wanneer een schoorsteen niet of niet goed is geveegd bestaat er het risico van een koolmonoxide vergiftiging. Dit komt nog steeds voor in ons land. Door het niet of onjuist vegen van de schoorsteen kan er een sliblaag in het rookkanaal ontstaan. Deze sliblaag bestaat uit onverbrande deeltjes hout, kolen of olie. Deze sliblaag kan in brand vliegen en een schoorsteen brand is een feit.

Koolmonoxide vergiftiging ontstaat dus door onvolledige verbranding. Koolmonoxide is een dodelijk gas dat u niet kunt ruiken of proeven. Het beslaan van de ramen in de kamer waar wordt gestookt of het vettig worden van dubbelglas zijn aanwijzingen die mogelijk kunnen duiden op de aanwezigheid van koolmonoxide. Zorg er in ieder geval altijd voor dat er voldoende ventilatie in uw woning is.

Het schoorsteenvegen is een vak en kan niet door een ieder uitgevoerd worden. Ervaring en geen last van hoogtevrees zijn van belang voor een goede schoorsteenveger.

Voor een verantwoorde reiniging van uw rookkanalen kunt u terecht bij van der Gronden klussen bedrijf. Schoorsteenveeg specialist van der Gronden uit Emst staat voor vele jaren ervaring met het schoorsteenvegen.

Schoorsteenvegen bij van der Gronden in Emst